divendres, 11 de novembre del 2016

LES GARSES


LES GARSES
Aquesta obra va aser escrita per Ignasi Iglesias l'any 1905, i se situa dins del teatre modernista.
En aquesta obra, l'autor defensa la dignitat del treball davant la fortuna, que no només no dóna la felicitat sinó que dona lloc a  lluites i rancúnia. En aquesta època, el teatre sociològic li va donar força popularitat.
L'obra tracta d'un barber d'un poble, que compra un número de loteria per als seus parroquians, per tal que aquests hi puguin formar part en la rifa i tenir fortuna. El número és el guanyador, i una vegada se n'assabenten tots, no se n'alegren, sinó tot el contrari, és a dir, és motiu de baralles i conflictes entre els parroquians
Aquesta obra de teatre, malgrat ser considerada modernsita no ho és plenament, ja que té diversos matissos del naturalisme. La part més modernista la podem observar quan el barber té la idea de compartir la el número de la loteria amb els seus parroquians, simplement amb la idea de poder compartir una cosa bona. Aquest últims, però, es deixen portar per l'egoisme per tal de quedar-se amb els diners. Per tant, podriem qualificar el barber com l'heroi, i als parroquians com la societat; diferent d'ell.

https://desdelamediterrania.cat/2016/09/30/les-garses-dignasi-iglesias/
https://ca.wikipedia.org/wiki/Les_garses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Embolica!