dijous, 27 d’abril del 2017

K.L Reich

En aquesta obra d'Amat Piniella es relaten els fets que van tenir a lloc a diversos camps de concentració de l'Alemanya nazi. Els personatges principals, el Francesc i l'Emili són pressos a un camp de concentració, i s'intenta narrar la brutalitat i l'horror presents en aquells camps de tortura i mort, tot intentant aguntar de la millor manera possible i buscant diversos mètodes de supervivència, encara que intenten fer tot això amb dignitat.

Com  a característica en concret d'aquesta obra, a part de la misèria, brutalitat i inhumanitat ja esmentades quan es parla d'aquest tema és la malnutrició patida per absolutament tots els pressoners del camp de concetració. A més, s'ha de tenir en compte que realitzaven aquests treballs forçosos durant hores, moltes de les quals eren sota un dur hivern que afeblia i debilitava els seus cossos. L'obra relata fets de 5 camps de concentració diferents.

M'ha sorprés especialment un cas en què es va assassinar un près del camp injectant-li benzina al cor, una altra mostra de la inhumanitat dels camps.

http://www.memoria.cat/amat/content/qu%C3%A8-%C3%A9s-kl-reich
http://www.librosdelasteroide.com/-k-l-reich
https://ca.wikipedia.org/wiki/K.L._Reich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Embolica!