dimecres, 15 de març del 2017

L'ombra de l'atzavara

L'ombra de l'atzavara, Pere Calders (1964)

L'ombra de l'atzavera és una obra escrita per Pere Calder, en el qual narra les diferents actituds que les persones tenen alhora de marxar a l'exili. Aquell patiment que la gent no acabava d'integrar-se en el nou lloc, i l'enyorança del lloc d'origen que un dia van haver de deixar per problemes del país.
Cosa que ell va viure en primera persona, ja que ell va haver de marxar a Mèxic i va haver de deixar a la seva família en el seu país d'origen, i amés a més, ell no va acabar d'integrar-se completament en l'altre país, cosa que queda demostrada en els llibres publicats en català durant el seu exili.
En aquesta obra també mostra el desig de tornar al seu país d'origen ja que l'enyorança de Catalunya era més gran que qualsevol cosa.
Pere Calder ens narra la vida que vivien els catalans exiliats i les relacions que hi tenien tots quan un català moria, i les reunions a l'Orfeó Català per fer pàtria.
Aquesta obra, realment, és realista, ja que explica la vida d'aquests catalans que una vegada van haver d'exiliar i el que van haver de viure després d'haver marxat del seu país d'origen. realment exiliar-se per algunes persones és molt dur, com realment li va passar a Pere Calder per l'enyorança que li tenia al seu país català, i sobretot a la seva família que no va poder-se'la emportar, encara que també anava acompanyat d'altres autors que tenien els mateixos patiments, però entre altres, alguns si havien pogut integrar-se bé aquell país d'acollida.

Pere Calders tot això ho narra de manera sarcàstica i amb una mica d'humor ja que fa que no sigui una obra pesada, amb un llenguatge senzill i gens fosc. El patiment es pot explicar de diferents maneres i això és el que mostra Pere Calders amb una mica d'humor aquesta vida d'un exiliat amb el seu patiment.

http://blogs.cpnl.cat/nomades/2013/04/20/lombra-de-latzavara-de-pere-calders-1964/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Embolica!